Автоклав для консервування електричний Харків 20л (0,5 Л-14шт банок або 1,0 Л-7шт банок)
- Готово до відправки
- Код: 81240
4 875 ₴
АВТОКЛАВ ЕЛЕКТРИЧНИЙ ХАРКІВСЬКИЙ 20 Л
Автоклав призначений для консервування в домашніх умовах м'ясних, рибних та інших продуктів. З його допомогою процес прискорюється в 2-3 рази (що дозволяє заощадити час та енергоресурси), при високому режимі термообробки досягаються хороші смакові якості продуктів та загибель хвороботворних бактерій.
Технічні дані :
Місткість – 0.5 л-14 банку., 1 л.-7банк
Максимальний робочий тиск – 3,5 амтівки.
Габарити:
Висота - 530 мм
Ширина – 350 мм
Маса – 15 кг
Потужність – 2,2 кВт
Напруга – 220 Вт
Комплектація автоклаву:
Манометр
Притискний механізм
Циліндричний корпус
Ніпель
Термометр
Кришка
клапан запобіжний
Гвинт
Паспорт
Для зручності використання при пробному пуску необхідно практичним методом виявити похибку терморегулятора щодо спиртового термометра!
Підготовка до роботи:
Встановити манометр
Заповнити на 1/3 стійку термометра машинним маслом і встановити термометр
Укласти на дно автоклава в 2-3 шари щільну тканину (мішковину, джинс)
Поставити заповнені закатані банки в автоклав. Між рядами та між собою банки нічим не перекладаються.
Банки не повинні мати тріщин та бульбашок повітря у склі, інакше вони будуть лопатися!
Заповнити автоклав водою так, щоб верхня банка була покрита шаром 1,5-2,0 см.
Закрити кришку, після цього автомобільним насосом створити тиск 1,5 атм. І візуально (за допомогою мильної піни) і на слух перевіряють на герметичність, особливо в місці установки манометра. Герметичність автоклава є обов'язковою!
Процес приготування в автоклаві електричному:
Нагріваємо автоклав і стежимо за температурою. Як тільки температура досягла 120 градусів засікають час, і подальший процес варіння триває 15-20хв. За час варіння температура підніметься до 120-125 градусів, а тиск підніметься до 5-7 атм (залежить від температури та об'єму повітря в автоклаві). При неповному завантаженні автоклава тиск нижче. Після цього повністю вимикають, і автоклав залишають для охолодження до температури 30 градусів. Тільки після остигання через золотник обережно стравлюють повітря та відкривають кришку автоклаву!
Рекомендуємо для здобуття досвіду роботи з автоклавом зробити пробне консервування 2-3 банки. Умови консервації для будь-яких обсягів завантаження автоклава однакові.
Орієнтовний час стерилізації продуктів в електричному автоклаві:
Яловичина – 60 хв
Курка – 40 хв
Риба – 25 хв
Овочі – 15 хв
Основні атрибути | |
---|---|
Країна виробник | Україна |
Джерело нагріву | Електричний (ТЕН) |
Максимальна робоча температура | 120 град. |
Максимальний робочий тиск | 3.5 МПа |
Матеріал | Вуглецева сталь |
Об`єм | 20 л |
Споживана потужність | 2.2 кВт |
Стан | Новий |
Тип | Автоклав |
Місткість (кількість банок) | |
Банку 0.5 л. | 14 шт. |
Банку 1 л. | 7 шт. |
Габаритні розміри | |
Вага | 15 кг |
Висота | 530 мм |
Ширина | 350 мм |
- Ціна: 4 875 ₴