Технічні характеристики:
Робочий тиск, МПа - від 0,32 до 0,4
Температура стерилізації, ° С - 113 ... 120
Маса установки, кг, не більше - 20
Габаритні розміри, мм, не більше – D300xH520 мм.
Встановлений термін служби установки, років (із заміною гумотехнічних виробів та відновленням лакофарбового покриття), не менше ніж 10 років
Тиск відкриття запобіжного клапана, МПа — 0,55 (+0,05)
Місткість:
0,5л. банок - 21 шт
1 л. банок -10 шт
Комплектність.
-Установка побутова для стерилізації консервів 1 шт
-манометр
-запобіжний клапан
-кришка зі зручним гвинтом
-паспорт на установку1 шт
-Кільце захисне гумове 2 шт - одне вже встановлено до кришку!
Опис товару
Принцип роботи:
Для приготування м'ясної тушонки та консервування інших продуктів слід:
1. Закатати банки відповідно до рецептури (див. літературу, присвячену рецептам приготування тушонки та інших консервів);
2. Поставити на ґрати рядами закриті банки. Ґрати розташовані всередині основи автоклава в нижній частині;
3. Налити в автоклав воду так, щоб над верхніми банками було 3-4 см води, а простір, зверху заповнений повітрям, становив приблизно 5-6 см.
4. Добре закрити кришку, не забувши переконатися в наявності кільця ущільнювача;
5. Накачати насосом повітря через "ніпель". Початковий тиск (до нагрівання) має становити 0,15 МПа. Обов'язково перевірити, чи не пропускає ніпель, після чого закрити його ковпачком;
6. Почати нагрівання на газовій плиті (електричні плитки для автоклавування не підходять.). При нагріванні тиск збільшуватиметься, необхідний нам — 0,45 МПа, він відповідає 120 °С. Хоча задана температура залежить від того, що ми готуємо. В інструкції, як говорилося, є таблиця залежності температури від тиску. Час приготування різне всім продуктів, наприклад для м'яса воно становить близько години, для овочів — 25 хвилин, для риби — 40 хв;
7. Після закінчення зазначеного часу необхідно плавно знизити тиск поступово зменшуючи нагрів до повного вимкнення джерела тепла. Потім дати установці охолонути, після чого ніпелем повільно скинути тиск в установці.
Увага! Не допускайте різкого нагріву та охолодження, різкого скидання та зростання тиску - можуть розкритися банки;
8. Відкрити автоклав, витягти консервацію;
Ця установка має необхідний сертифікат відповідності, придатний для використання за описаним призначенням.
Перед використанням виробу необхідно уважно ознайомитись з інструкцією.
При роботі автоклава для домашнього консервування не слід залишати його без нагляду, слід контролювати тиск.
Основні атрибути | |
---|---|
Країна виробник | Україна |
Тип | Автоклав |
Матеріал | Вуглецева сталь |
Об`єм | 30 л |
Джерело нагріву | Зовнішній |
Максимальний робочий тиск | 0.45 МПа |
Максимальна робоча температура | 120 град. |
Стан | Новий |
Місткість (кількість банок) | |
Банку 0.5 л. | 21 шт. |
Банку 1 л. | 10 шт. |
Габаритні розміри | |
Висота | 650 мм |
Діаметр | 300 мм |
- Ціна: 3 749 ₴